SONDAJ: Patru din zece moldoveni nu analizează eticheta produselor alimentare pe care le cumpără

Embed:

Patru din zece moldoveni nu analizează eticheta produselor alimentare pe care le cumpără sau o fac foarte rar. Majoritatea dintre ei sunt bărbaţi cu vârsta ce depăşeşte 50 de ani şi locuiesc la sate. Asta arată datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting. Potrivit raportului, cei mai mulţi cumpără alimentele de la piaţă .

Datele arată că 16% dintre moldoveni nu citesc niciodată ce scrie pe ambalajele produselor alimentare. În acelaşi timp, 13% nu analizează eticheta la unele produse, iar cu patru procente mai mulţi consumatori nu acordă atenţie la majoritatea produselor.

Sondajul mai arată că trei din patru persoane, care nu analizează eticheta produsului, sunt bărbaţi, iar femeile se pare că sunt mai atente şi doar 28 la sută dintre acestea nu verifică produsele. 

Potrivit statisticii, moldovenii, însă, acordă o atenţie sporită la termenul de valabilitate al produselor alimentare.

Astfel, din cei care citesc informaţiile de pe ambalaj, aproape toţi analizează data expirării produselor alimentare, iar aproximativ 70 la sută verifică marca, originea, cantitatea și aspectul produsului. Datele mai arată că peste 70 de procente dintre moldoveni analizează denumirea şi ingredientele produsului. 

Potrivit sondajului, majoritatea moldovenilor nu au încredere în ceea ce scrie pe etichetă. Astfel, doar 27% dintre respondenți au afirmat că au încredere în informația de pe ambalaje în totalitate, iar 33 la sută dintre moldoveni nu au încredere deloc. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 521 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani, iar marja de eroare este de +/- patru procente.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu