SONDAJ: Partidul condus de Andrei Năstase nu are şanse să acceadă în viitorul legislativ

Embed:

Partidul condus de Andrei Năstase nu va ajunge în viitorul Parlament. Şansele de accedere a PPDA în legislativ cresc numai dacă Năstase va merge ca şi până în prezent, la braţ cu partidul PAS condus de Maia Sandu. Acestea sunt rezultatele sondajului realizat de compania IMAS, în perioada 7 – 22 septembrie şi prezentat astăzi. 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, fotoliile de deputat ar urma să fie ocupate de doar trei partide: şi anume PSRM, PAS şi PDM.

Cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Socialiştilor, mai exact puţin peste 36 la sută. Socialiştii proruşi sunt urmaţi de Partidul "Acţiune şi Solidaritate" partidul condus de Maia Sandu. Pentru PAS ar vota aproximativ 21 la sută dintre alegători. A treia formaţiune care ar accede în Parlament este Partidul Democrat din Moldova, care ar obţine peste 9% din sufragii.

Acelaşi sondaj de opinie mai arată că Partidul Şor, care a ajuns pentru prima oară în legislativ după scrutinul parlamentar din 24 februarie, fiind reprezentat de şapte deputaţi, se află la limita pragului electoral de cinci la sută pentru partide. Pentru această formaţiune ar vota doar 4,4% dintre alegători.

În cazul Partidului Comuniştilor situaţia nu se schimbă, formaţiunea ar acumula puţin peste patru la sută din voturi, insuficiente pentru a ajunge în Parlament.

Potrivit studiului, numărul alegătorilor partidului condus de Andrei Năstase, scade dramatic. Pentru formaţiunea care a acces pentru prima dată în legislativ anul acesta, în cadrul blocului ACUM, şi-ar da votul doar 3,5% dintre cei intervievaţi, ceea ce înseamnă că nu ar accede în legislativ.Barometrul socio-politic a fost realizat de compania IMAS, pe un eşantion de 1500 de persoane, fiind aleasă metoda anchetei pe bază de interviu. Marja de eroare este de 2,5%. Comanditarul sondajului este compania "Public Media Grup" din ţara noastră, care a şi suportat cheltuielile pentru efectuarea acestui studiu.

Responsabilul de comunicarea cu presa de la Comisia Electorală Centrală, Rodica Sîrbu, a declarat că instituţia nu a fost anunţată despre realizarea acestui studiu, aşa cum prevede legislaţia electorală. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu