Sondaj: Partide ce ar accede în viitorul Parlament. PPDA, la limita pragului electoral

Embed:

Partidul condus de Andrei Năstase se prăbuşeşte spectaculos în sondaje, ajungând la limita pragului electoral. Între timp, Partidul Acţiune şi Solidaritate al Maiei Sandu se menţine pe poziţii şi ocupă locul doi în preferinţele electoratului. Aşa arată rezultatele celui mai recent sondaj, prezentat azi de Fondul Opiniei Publice, la solicitarea portalului politics.md. 

Dacă duminică viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cele mai multe voturi le-ar acumula PSRM - 42 la sută. Socialiştii sunt urmaţi de Partidul Acţiunea şi Solidaritate. Pentru formaţiunea condusă de Maia Sandu şi-ar da voturile peste 26 de procente dintre cei chestionaţi.

În legislativ ar accede şi Partidul Democrat. Peste şase la sută dintre participanţii la sondaj au declarat că ar vota pentru democraţi. Următorul în topul preferinţelor este Partidul "Platforma Demnitate şi Adevăr" condus de Andrei Năstase. Pentru PPDA şi-ar da votul 5,6%.

Următoarele şase partide nu ar accede în Parlament. este vorba de formaţiunea Partidul Nostru, PCRM, Partidul Şor, PLDM, PL şi Partidul Unităţii Naţionale. Toate ar acumula sub pragul electoral de 5 la sută.

Acelaşi sondaj mai arată că preşedintele Igor Dodon şi fostul premier Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere în rândul politicienilor. Aceştia sunt susţinuţi de 26% şi, respectiv, aproape 24 la sută dintre cei chestionaţi.

Surprinzător, în top trei a ajuns şi primarul Capitalei, Ion Ceban, care a fost ales de 4,5 la sută dintre participanţii la sondaj. Contracandidatul său din turul doi la alegerile locale, Andrei Năstase a acumulat aproape 3% din voturile persoanelor intervievate.

Liderul PDM, Pavel Filip, se bucură de încrederea a puţin peste 2 la sută dintre cei chestionaţi. La mică distanţă de fostul premier, în acest topul se află actualul prim-ministru Ion Chicu, primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi, şi preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru care şi-ar da votul în jur de 1 procent dintre participanţii la sondaj. 

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1201 de persoane, iar marja de eroare este de 2,8%.

loading...

Lasă un comentariu