Sondaj: Părinţii, elevii şi profesorii susţin iniţiativa de a introduce uniforme în şcoli

Embed:

Majoritatea elevilor, profesorilor şi părinţilor susţin iniţiativa Ministerului Educaţiei de a introduce uniforma în instituţiile de învăţământ. În urma unui sondaj realizat de minister, 81 la sută dintre cei chestionaţi consideră că uniforma şcolară trebuie introdusă în şcoli. O decizie în acest sens urmează a fi luată ulterior.

Oamenii cred că odată cu introducerea uniformelor, toţi elevii vor fi egali. La întrebarea ce fel de uniformă îşi doresc: 37 la sută dintre cei chestionaţi au optat pentru un model unic pe şcoală, iar aproximativ 32 la sută pentru un model unic pe ţară.

"Decizia cu privire la introducerea sau nu a uniformei trebuie să fie luată după multiple discuţii inclusiv şi la nivel politic, şi în cadrul Parlamentului,a comisiei parlamentare cel puţin, şi în cadrul Guvernului şi cu societatea civilă", a spus Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Potrivit Ministerului Educaţiei, părinţii nu vor suporta cheltuieli suplimentare.

" Nu putem vorbi despre nişte cheltuieli suplimentare care ar fi puse pe umerii părinţilor. În total pe Republică avem 17 mii 425 de elevi din familii socialmente vulnerabile. Pentru acest număr de elevi achitarea eventuală din bugetul de stat a cheltuielilor pentru procurarea uniformei ar însemna ceva, circa 18 mln 300 mii de lei ", a mai spus Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Sondajul a fost realizat pe parcursul a trei săptămâni. Au fost intervievaţi aproape 300 de mii de elevi, profesori şi părinţi. În prezent, în instituţiile şcolare din ţară uniforma nu este obligatorie. Însă, în mai multe licee, în baza unui ordin al administraţiei, elevii sunt obligaţi să poarte uniforme.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu