SONDAJ: Nostalgia față de Uniunea Sovietică este în creștere în Rusia. Câți participanți la chestionar regretă destrămarea URSS

Embed:

Nostalgia față de Uniunea Sovietică este în creștere în Rusia. 66 la sută dintre respondenții care au participat la un sondaj întocmit de un ONG rus regretă destrămarea URSS. Procentajul este cel mai mare din ultimii 15 ani.

Doar un sfert dintre respondenți au spus că sunt mulțumiți de căderea regimului bolșevic, în timp ce 9 la sută nu au putut da un răspuns. Mai mult de jumătate dintre nostalgicii după vremurile comuniste au invocat motive economice, fiind îngrijorați de bunăstarea lor din prezent. Iar 36 de procente dintre ei spun că regretă destrămarea URSS deoarece au pierdut sentimentul apartenenței la o țară mare și puternică. Majoritatea nostalgicilor sunt din rândul persoanelor în etate.

Totodată, sondajul arată că a crescut și procentajul celor care consideră că Uniunea Sovietică ar fi putut fi păstrată. 60 la sută dintre respondenți împărtășesc aceste viziuni. Sondajul întocmit de Levada Center a fost realizat în perioada 22-28 noiembrie pe un eșantion de 1600 de persoane și are o marjă de eroare de plus minus 3 procente. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu