SONDAJ: Moldovenii consideră că o coaliţie dintre PSRM şi PDM ar fi cea mai eficientă

Embed:

La mai bine de o lună de la alegerile din 24 februarie, când partidele nu reușesc să ajungă la un numitor comun pentru a crea o majoritate parlamentară, 31 la sută dintre moldoveni consideră că PSRM și PDM ar trebui să formeze o coaliție.

Sunt datele Barometrului socio-politic, realizat de IMAS.

Același sondaj arată că 24 la sută dintre respondenți ar dori alegeri anticipate, iar 20% consideră că socialiștii ar trebui să facă alianță cu binomul PAS – PPDA. 

O eventuală coaliție între PAS-PPDA, pe de o parte, și democrați, pe de altă parte, este acceptată de doar 10 la sută dintre participanți la sondaj. 15% au spus că nu știu sau nu au dorit să răspundă la această întrebare.

Potrivit aceluiaș sondaj, coaliția PSRM-PDM va reuși cel mai bine să îmbunătățească infrastructura de drumuri, 39% sunt de această părere, comparativ cu 22% în cazul alianței PSRM-ACUM și 11% în varianta PDM-ACUM. Tot atâțiaspun că această alianță va putea să ajute pensionarii – 39% (PSRM-ACUM – 24%, PDM-ACUM – 12%), să îmbunătățească ordinea publică și siguranța cetățeanului – 38% (PSRM-ACUM – 23%, PDM-ACUM – 12%), să crească nivelul de trai al oamenilor – 36% (PSRM-ACUM – 24%, PDM-ACUM – 12%), etc. 

Sondajul a fost realizat la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1.110 de respondenţi. Marja de eroare este de trei la sută. PDM a vrut să afle modul în care cetăţenii privesc realităţile post-electorale din ţară.

PUBLIKA.MD amintește că sondajele din campania electorala, realizate de IMAS, au fost cele mai aproape de rezultatele finale ale alegerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu