Sondaj: Locuitorii Capitalei, NEMULŢUMIŢI de activitatea Primăriei. Vezi ce probleme le dau bătăi de cap

Calitatea drumurilor și a trotuarelor, lipsa curățeniei, transportul public, aspectul orașului și corupția sunt problemele prioritare ale chișinăuienilor. Sunt datele unui sondaj realizat pe un eșantion de 1.300 de persoane, în perioada 5 iulie – 4 august 2019. 

Potrivit datelor, topul problemelor este:

1. Calitatea drumurilor (48%) și a trotuarelor (20%);
2. Lipsa curățeniei (33%);
3. Transportul public – orarul/numărul unităţilor de transport  (13%) și calitatea unităţilor de transport (11%);
4. Aspectul orașului (15%);
5. Corupția (13%).

Totodată, cetățenii sunt în mare parte mulțumiți de sistemul centralizat de gazificare și de alimentare cu apă și de iluminare. 

Respondenții din Chişinău mai puţin cunosc despre cine sunt aleșii locali și ce fac ei. 64% nu știu niciun consilier municipal și doar 26% spun că sunt informați despre activitatea Consiliului Municipal, iar 34% despre activitatea Primăriei. Aproape două treimi din cetățeni nu sunt mulțumiți de activitatea Primăriei Chişinău. 

Întrebați dacă vor vota la alegerile locale, 23 la sută dintre respondenţi au spus probabil da, iar 60% – cu siguranță.

46% din cei care au interacționat cu autoritățile publice locale nu au rămas cu impresii prea bune. 38% spun că nu s-a rezolvat problema, alții spun că se lucrează încet, că este birocrație, atitudine negativă sau că au primit refuz. 

39% cred că un bărbat trebuie să fie primar, deși 46% spun că asta nu contează. 53% zic că trebuie să fie căsătorit, iar 40% că asta nu contează.  52% spun că trebuie să aibă copii, iar 40% zic că asta nu contează. 

Să fie pro-european au zis o jumătate din respondenți, iar 46% spun că trebuie să fie religios, deși 45% cred că asta nu contează. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu