SONDAJ: Încrederea moldovenilor în liderul PDM, Vlad Plahotniuc, crește considerabil

Embed:

Popularitatea preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, creşte considerabil. Acestea sunt datele unui sondaj "Vox Populi", realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. Pe de altă parte nu doar PAS şi PPDA scad în sondaje, ci şi liderii acestor partide, Maia Sandu şi Andrei Năstase, pierd tot mai mult din popularitate.

Potrivit sondajului "Vox Populi", topul încrederii în politicieni este condus de şeful statului, Igor Dodon, care se bucură de simpatia a peste 49 la sută dintre moldoveni.

Cu toate acestea, comparativ cu studiul din vară, Dodon pierde din numărul simpatizanţilor. Premierul Pavel Filip se menţine pe locul al doilea în clasamentul încrederii moldovenilor. Şeful Guvernului se bucură de susţinerea a 9,5 la sută dintre moldoveni.

În scădere drastică faţă de sondajul realizat în luna noiembrie este liderul PAS, Maia Sandu, care a înregistrat o cotă de 7,5%, în scădere cu 3,5 puncte procentuale. 

Colegul de binom, liderul PPDA, Andrei Năstase, se bucură de simpatia a 6,4% dintre moldoveni, cu aproape jumătate mai puţini decât în vară. Politicianul a fost chiar devansat de preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, care are de partea sa puţin peste şapte la sută dintre votanţi.

Sondajul realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor arată că Vlad Plahotniuc, liderul PDM, câştigă tot mai mult teren. Dacă acum o lună, preşedintele Partidului Democrat din Moldova se bucura de încrederea a 4,6 la sută dintre moldoveni, acum cota acestora a crescut până la 6,3%. La coada clasamentului se poziţionează preşedintele PCRM, Vladimir Voronin. 

În cadrul studiului au fost intervievate aproximativ 1200 de persoane. Marja de eroare este de plus minus trei la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu