Sondaj IMAS: Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip, tot mai apreciaţi, iar Năstase şi Sandu au pierdut drastic din imagine

Ratingul celor mai importante figuri politice din Moldova cunoaşte fluctuaţii favorabile în cazul politicienilor PDM, variaţii în uşoară scădere în cazul preşedintelui ţării, respectiv scăderi dramatice pentru liderii binomului PAS-PPDA. Acestea sunt tendinţele prezentate de sondajul IMAS publicat astăzi.

Cel mai mare rating în rândul politicienilor îl are preşedintele Igor Dodon, adica 44 la sută. Într-o uşoară scădere faţă de acum doi ani, popularitatea şefului statului a oscilat nesemnificativ în această perioadă.

Imaginea premierului Pavel Filip, însă, a crescut spectaculos, de la 13 la sută în noiembrie 2016, la 37 de procente în 2018, cotă pe care o menţine în continuare, după de un an şi jumătate. 

Tot mai popular în ultimii ani a devenit şi liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care este şi coordonatorul executiv al Coaliţiei de guvernare. În prezent, Plahotniuc se bucură de încrederea a 27 la sută dintre moldoveni, în creştere semnificativă cu 20 de procente faţă de anul 2016.

Ratingul preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, este constant în ultimii doi ani, după o creştere de la 6 la sută în noiembrie 2016 până la 22 la sută astăzi.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a pierdut drastic din imagine în ultima perioadă. Popularitatea acestuia a scăzut de la 35 la sută, maximul conjuctural atins în iunie 2018 la 22 la sută, în toamna acestui an.

Şi imaginea preşedintelui Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a avut serios de suferit în ultimii ani. Dacă în noiembrie 2016 popularitatea acesteia înregistra 40 la sută, acum aceasta s-a redus la jumătate.

Barometrul socio-politic IMAS a fost efectuat în perioada 20 octombrie – 09 noiembrie 2018, pe un eşantion de 1475 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,5 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu