Sondaj IMAS: Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip, tot mai apreciaţi, iar Năstase şi Sandu au pierdut drastic din imagine

Embed:

Ratingul celor mai importante figuri politice din Moldova cunoaşte fluctuaţii favorabile în cazul politicienilor PDM, variaţii în uşoară scădere în cazul preşedintelui ţării, respectiv scăderi dramatice pentru liderii binomului PAS-PPDA. Acestea sunt tendinţele prezentate de sondajul IMAS publicat astăzi.

Cel mai mare rating în rândul politicienilor îl are preşedintele Igor Dodon, adica 44 la sută. Într-o uşoară scădere faţă de acum doi ani, popularitatea şefului statului a oscilat nesemnificativ în această perioadă.

Imaginea premierului Pavel Filip, însă, a crescut spectaculos, de la 13 la sută în noiembrie 2016, la 37 de procente în 2018, cotă pe care o menţine în continuare, după de un an şi jumătate. 

Tot mai popular în ultimii ani a devenit şi liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care este şi coordonatorul executiv al Coaliţiei de guvernare. În prezent, Plahotniuc se bucură de încrederea a 27 la sută dintre moldoveni, în creştere semnificativă cu 20 de procente faţă de anul 2016.

Ratingul preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, este constant în ultimii doi ani, după o creştere de la 6 la sută în noiembrie 2016 până la 22 la sută astăzi.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a pierdut drastic din imagine în ultima perioadă. Popularitatea acestuia a scăzut de la 35 la sută, maximul conjuctural atins în iunie 2018 la 22 la sută, în toamna acestui an.

Şi imaginea preşedintelui Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a avut serios de suferit în ultimii ani. Dacă în noiembrie 2016 popularitatea acesteia înregistra 40 la sută, acum aceasta s-a redus la jumătate.

Barometrul socio-politic IMAS a fost efectuat în perioada 20 octombrie – 09 noiembrie 2018, pe un eşantion de 1475 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,5 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu