Sondaj IMAS: Cum sunt moldovenii şi ce spun despre sine

Embed:

Pentru moldoveni este caracteristic să fie buni, ospitalieri şi harnici. În plus, ei sunt marcaţi de o stare misterioasă de fericire. Sunt concluziile invitaţilor din emisiunea Fabrika de ieri, 25 iulie, care au discutat despre cel mai recent studiu publicat de institutul de sondaje IMAS Chişinău.

Regizorul Mihai Fusu este de părere că răspunsurile intervievaţilor nu sunt absolut obiective. "Când ne uităm în oglindă întotdeauna ne vedem mai frumoşi decât suntem sau mai urâţi. Eu nu ştiu dacă cineva despre sine poate să fie obiectiv", a explicat acesta.

La capitolul cultură generală, participanţii la discuţie consideră că moldovenii nu se deosebesc de alte naţiuni.

"Sunt absolut convins că şi în alte ţări cifrele sunt cam la fel, chiar în ţări foarte dezvoltate. Acest sondaj scoate în evidenţă faptul că moldovenii sunt absolut normali, sunt oameni sănătoşi în ceea ce priveşte percepţia realităţilor", a declarat analistul politic Igor Boţan.

Chiar şi faptul că unii moldoveni stau prost cu geografia este considerat normal.

"Aceeaşi percepţie e la toţi. Noi nu ne deosebim în acest domeniu şi m-am întâlnit cu mulţi străini care nu cunosc multe ţări", a menţionat Victor Gaiciuc, fost ambasador în ţările Benelux.

Studiul a fost realizat de institutul IMAS Chişinău, cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate pe piaţa din Moldova. Cercetătorii au oferit un alt fel de portret alt moldovenilor, diferit faţă de cel reflectat în sondajele sociologice tradiţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu