Sondaj IMAS: Cine sunt politicienii care au făcut cele mai multe lucruri concrete pentru Republica Moldova

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, premierul Pavel Filip şi liderul democraţilor Vlad Plahotniuc sunt persoanele, care în ultimii doi ani au făcut cele mai multe lucruri concrete pentru Republica Moldova.

Cel puţin de această părere sunt cetăţenii, care au participat la barometrul socio-politic, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat din Moldova. La sondaj au participat 1099 de persoane din 76 de localităţi.

Respondenţilor li s-a propus să răspundă la întrebarea "În ultimii doi ani, care consideraţi că a fost politicianul din Republica Moldova, care a făcut lucruri concrete pentru ţară şi cetăţeni?". Cei mai mulţi dintre ei, 16,6 la sută au spus că este şeful statului, Igor Dodon.

Pe locul doi s-a plasat premierul Pavel Filip, care a fost menţionat de opt procente din respondenţi, iar pe locul trei se află preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, apreciat de 6,5 la sută dintre cetăţeni.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, dar şi preşedintele PAS, Maia Sandu, au fost menţionaţi de doar 2,6 şi, respectiv, 2,5 la sută de respondenţi. Iar Andrei Năstase şi fugarul penal Renato Usatîi s-au plasat pe acelaşi loc, acumulând 2%.

Moldovenii i-au menţionat şi pe viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurile Leancă, dar şi pe primarul de Orhei, Ilan Şor, cu un nivel de încredere de 1,9 şi 1,7 la sută.

Persoanele, care au participat la sondaj au putut să aprecieze activitatea politicienilor cu note de la 7 la 10. Cei mai mulţi au apreciat activitatea lui Igor Dodon, Pavel Filip şi a primarului interimar Silvia Radu. În top s-a clasat şi liderul PAS, Maia Sandu, dar şi Vladimir Voronin.

În clasament se regăseşte şi preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, care a fost apreciat de către 27 la sută de respondenţi, urmată de Andrei Năstase şi Dorin Chirtoacă.

Peste 20 la sută din respondenţi au apreciat şi acţiunile preşedintelui parlamentului Andrian Candu, a lui Iurie Leancă, dar şi a liderului PDM, Vlad Plahotniuc şi a primarului de Orhei, Ilan Şor. 

Sondajul a fost realizat în perioada 16 februarie - 6 martie. Marja de eroare este plus/minus trei la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu