Sondaj IMAS: Ce calităţi trebuie să aibă viitorii pretendenţi pentru fotoliul de deputat? Răspunsul moldovenilor

Embed:

Să cunoască problemele oamenilor, să provină din zona pentru care candidează şi să aibă experienţă politică. Acestea sunt câteva dintre calităţile pe care trebuie să le aibă viitorii pretendenţi pentru fotoliul de deputat. Cel puţin asta arată un sondaj realizat de IMAS.

Cei mai mulţi dintre participanţi, 33 la sută, suţin că şi-ar da votul pentru acea persoană care le cunoaşte problemele. 24 la sută dintre intervievaţi îşi doresc ca politicianul să provină din raionul pentru care candidează în funcţia de deputat.

În acelaşi timp, 13 procente dintre moldoveni şi-ar dori ca pretendentul pentru fotoliul de parlamentar să fie susţinut de partidul pe care îl simpatizează.

Nouă la sută dintre participanţii la sondaj, vor ca în Parlament să le reprezinte interesele oameni care au experienţă politică.

Totodată, şapte procente dintre moldoveni ar vrea ca viitorul legislator să fie idependent. Iar unii preferă ca cei care se vor înscrie în cursa electorală să le împărtăşească convingerile geopolitice, dar şi să aibă o relaţie bună cu aleşii locali.

Noile alegeri parlamentare vor avea loc în data de 24 februarie 2019.

Barometrul socio-politic IMAS a fost efectuat în perioada 20 octombrie – 09 noiembrie, pe un eşantion de 1.475 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu