SONDAJ IMAS: Ce ar trebui să facă sau să spună un partid sau politician pentru a câştiga votul oamenilor

Faptele concrete, ajutorul pentru oameni și majorarea pensiiilor, acestea sunt principalele acțiuni care ar trebui să le facă sau să le spună un partid sau politician pentru a câştiga votul oamenilor.

Cel puţin de această părere sunt cetăţenii, care au participat la barometrul socio-politic, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat din Moldova. La sondaj au participat 1099 de persoane din 76 de localităţi.

Respondenţilor li s-a propus să răspundă la întrebarea: "În anul 2018 vom avea alegeri Parlamentare. Ce ar trebui să facă sau să spună un partid sau politician pentru a câştiga votul dvs.?"

Cei mai mulți dintre ei, 15,1 la sută au spus că așteaptă fape concrete.

De asemenea, oamenii mai așteaptă ajutor din partea partidelor sau a politicenilor. De această părere sunt 6,6% dintre respondenți.

Majorarea pensiilor reprezintă o altă alternativă de a mulțumi oamenii, pentru asta au votat, la fel, 6,6% dintre respondenți.

Moldovenii au mai menționat și calitatea de a fi cinstit cu oamneii, în proporție de 6,0%. 

De asemenea, pentru a câștiga votul cetățenilor, politicienii sau partidele ar trebui să fi transparenți, să îndeplinească promisiunile, să îmbunătățească condițiile de trai, dar nu în ultimul rând să ofere locuri de muncă în țară.

Preocupați de furtul miliardului sunt 1,3 la sută dintre respondenți.

Nu în ultimul rând, oamenii doresc ajutoare sociale, circa 1,5 la sută. De asemenea, aceștia doresc ca politicienii să și vorbească cu ei.

Datele sunt prezentat în barometrul socio-politic, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu