Sondaj IMAS: Binomul PAS şi PPDA nu-şi onorează angajamentele electorale

Embed:

Este ştiut faptul că politicienii se întrec în promisiuni electorale, însă puţini dintre ei îşi îndeplinesc majoritatea angajamentelor faţă de alegători. Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, printre cei care au dat asigurări că vor face multe în schimbul votului, dar au reuşit mai puţine sunt liberalii, liberal-democraţii şi reprezentanţii binomului PAS şi PPDA.

În schimb, democraţii, cei de la Partidul "Şor" şi socialiştii au reuşit, în linii mari, să-şi onoreze promisiunile. Potrivit IMAS, Partidul Democrat din Moldova şi-a dus până la capăt 46 la sută dintre angajamentele asumate în faţa electoratului său şi a rezolvat mai multe probleme stringente din ţară.

Pe locul al doilea se poziţionează Partidul "Şor". Deşi s-a lansat acum doi ani şi s-a evidenţiat cu mai multe realizări în oraşul Orhei, formaţiunea a reuşit să îndeplinească 45 la sută dintre promisiuni faţă de alegători. Un scor aproape similar cu Partidul "Şor" îl au comuniştii şi socialiştii. PLDM a realizat 21 la sută dintre priorităţile enunțate. 

Partidul Platforma "DA", Partidul Acţiune şi Solidaritate şi liberalii, care poartă discuţii să facă echipă la următoarele alegeri parlamentare, au îndeplinit până acum doar 15 la sută dintre promisiuni. Iar Partidul Popular European a îndeplinit 10 procente dintre angajamentele asumate.

Acelaşi studiu scoate în evidenţă şi promisiunile neîndeplinite de către partide. Campioni la acest capitol sunt liberalii și liberal-democrații - cu 55 și, respectiv, 48 de procente. PAS nu și-a îndeplinit 45 la sută dintre promisiuni. Partidul condus de Maia Sandu este urmat de formațiunea Partidul Nostru cu 43 de procente şi Partidul Platforma "DA" - cu 41 la sută. 

Lista continuă cu PCRM şi PSRM. Cele mai mici restanţe în acest sens le au PDM şi Partidul "Şor". Barometrul socio-politic IMAS a fost efectuat în perioada 20 octombrie – 9 noiembrie 2018, pe un eşantion de 1475 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,5 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu