Sondaj IMAS: 84% dintre moldoveni cred că ţara merge într-o direcţie greşită, din cauza scandalurilor politice

Embed:

Majoritatea moldovenilor cred că ţara merge într-o direcţie greşită, din cauza scandalurilor politice din ultima perioadă, iar încrederea oamenilor în instituţiile statului este serios zdruncinată. O arată un sondaj de opinie, realizat de IMAS, la comanda Publika TV. 

84 la sută dintre cei intervievaţi sunt de părere că, în ţara noastră, lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 11 la sută dintre participanţii la sondaj consideră că Moldova este pe calea cea bună. Şi încrederea în instituţiile statului este serios afectată.

Potrivit rezultatelor cercetării, 78 la sută dintre moldoveni au încredere în biserică. 68 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că au multă şi foarte multă încredere în mass-media. Pe locul trei în top se află armata, urmată de primărie.

Surprinzător este faptul că, în ciuda discuţiilor pe marginea situaţiei Băncii de Economii, 34 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că au multă şi foarte multă încredere în această instituţie bancară, care este urmată de poliţie.

Locurile 7 şi 8 sunt disputate de Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratură, cu 26 şi, respectiv, 25 la sută. Urmează, în ordine, pe ultimele locuri, Preşedinţia, partidele politice, justiţia, Guvernul şi Parlamentul.

În privinţa dosarelor de urmărire penală, deschise pe numele unor miniştri şi înalţi funcţionari de stat, 48 la sută dintre cei intervievaţi consideră că au la bază încălcări ale legii de către cei vizaţi, în timp ce 44 la sută dintre participanţi consideră că sunt rezultatul unor răfuieli politice între partidele sau liderii din AIE.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Publika TV, în intervalul 22-24 februarie. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 756 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, prin metoda interviului telefonic şi are o marjă de eroare de plus-minus 3,6 la sută. Sondajul integral va fi prezentat şi analizat în premieră în această seară, la emisiunea Fabrika, de Alexei Lungu şi invitaţii săi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu