SONDAJ: Dodon, Filip și Plahotniuc, politicienii cu cea mai mare încredere

Șeful statului, Igor Dodon, prim-ministrul, Pavel Filip, și liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, sunt politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere.

Datele se conțin în studiul socio-politic, realizat de IAMS.

Astfel, 47,9 la sută dintre participanții la studiu au apreciat cu note de 7-10 activitatea lui Igor Dodon, comparativ cu 42,7% la mijlocul lunii februarie. 

Pavel Filip se bucură de aprecierea a 41% dintre cetățeni, în creștere cu aproape 6 puncte procentuale (35,2%), iar Vlad Plahotniuc este apreciat de 37,2% dintre moldoveni, în comparație 35,8%. 

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, se bucură de încrederea a 31,6% dintre cetățeni (23,2%), iar pentru liderii PAS-PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, s-au expus 31,4% (22,6%) și, respectiv, 30,7% (20,8%).

Sondajul a fost realizat la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1.110 de respondenţi. Marja de eroare este de trei la sută. PDM a vrut să afle modul în care cetăţenii privesc realităţile post-electorale din ţară.

PUBLIKA.MD amintește că sondajele din campania electorala, realizate de IMAS, au fost cele mai aproape de rezultatele finale ale alegerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu