SONDAJ: De câţi bani are nevoie lunar un cetăţean din Rusia pentru a trăi decent

Embed:

Fiecare cetăţean din Rusia are nevoie lunar în medie de 23.000 de ruble, echivalentul a 360 de dolari, pentru a avea parte de un trai decent. Cel puţin asta arată un sondaj realizat de Centrul pentru studierea opiniei publice de la Moscova. Datele oficiale arată că salariu mediu pe economie în Rusia este de aproape 36.000 de ruble.

Autorii cercetării menţionează că venitul lunar de care au nevoie cetăţenii ruşi depinde de zona în care aceştia locuiesc. Astfel, cele mai mari cheltuieli le au oamenii care locuiesc în Moscova şi Sankt-Petersburg.

Persoanele chestionate în aceste localităţi susţin că pentru un trai decent au nevoie de cel puţin 25.000 de ruble, ceea ce înseamnă aproximativ 390 dolari. Cheltuieli lunare puţin mai mici, de peste 22.000 de ruble, echivalentul a 350 de dolari, le au locuitorii celorlalte oraşe mari din Rusia.

De cei mai puţini bani au nevoie ruşii care locuiesc în sate. Aceştia au declarat că s-ar descurca dacă ar câştiga în fiecare lună în jur de 17.000 de ruble, ceea ce înseamnă aproximativ 270 dolari.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-12 iulie, pe un eşantion de 1.600 de persoane din 130 de localităţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu