SONDAJ: Cei mai mulţi moldoveni NU au încredere în poliție

Embed:

Cei mai mulţi moldoveni nu au încredere în poliție. O demonstrează cel mai recent Barometru de Opinie Publică. Astfel, Poliția se plasează pe locul 6 din 13 în clasamentul instituțiilor în care oamenii își manifestă neîncrederea.

Doar 3% dintre moldoveni au foarte multă încredere în poliție. 35% dintre participanţii la sondaj nu au deloc, iar 31% nu prea au încredere în încredere în forțele de ordine.

La întrebarea care sunt cele mai importante trei probleme ce trebuie soluționate, 31% din moldovenii intervievaţi consideră că întărirea ordinii în ţară trebuie să fie prima acțiune întreprinsă de către autorităţile de stat.

8% dintre cei chestionați sunt de părerea că aceasta trebuie să fie a doua problemă ce trebuie necesită o soluționare urgentă, iar 11% dintre respondenți spun că autoritățile trebuie să se preocupe în al treilea rând de întărirea ordinii în țară.

Barometrul de Opinie Publică a fost realizat în perioada 28 martie - 13 aprilie, pe un eşantion de peste o mie de persoane, cu o eroare de 3%.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu