Sondaj. Ce spun cetăţenii despre suspendarea preşedintelui Dodon, schimbarea limbii în Constituție şi introducerea vectorului european în Legea Supremă

Mai puţin de jumătate dintre respondenţi nu îşi doresc modificarea Constituţiei Republicii Moldova pentru a se introduce integrarea europeană drept vector al politicii externe moldoveneşti. Totodată, 43 la sută sunt de acord cu introducerea vectorului european în Legea Supremă.

Întrebaţi dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum pentru suspendarea definitivă a preşedintelui Igor Dodon, 54 la sută dintre cei chestionaţi ar vota contra suspendării şefului statului. Iar 38% dintre persoanele intervievate ar vota pentru suspendarea preşedintelui.

La întrebarea dacă sunt de acord sau nu cu modificarea Constituţiei Republicii Moldova pentru a se înlocui denumirea limbă moldovenească cu denumirea limba română, mai mult de jumătate dintre persoanele chestionate au spus că nu sunt de acord.

Sondajul, la care au participat 1099 de persoane din 76 de localităţi, a fost realizat în perioada 16 februarie - 6 martie. Marja de eroare este de plus minus trei la sută. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu