Sondaj: Ce partide ar intra în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate

Embed:

Patru partide ar intra în Parlament dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri  anticipate. Este vorba despre PSRM, PAS, PPDA şi PDM. Asta arată rezultatele unui sondaj de opinie, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. 

Potrivit sondajului "Vox Populi", cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Socialiştilor. Mai exact, pentru socialişti ar vota peste 31 la sută dintre alegători. De aproape două ori mai puţin ar acumula Partidul Acţiune şi Solidaritate: 16,5 la sută din sufragii.

Pentru PPDA şi-ar da voturile 7,3 la sută dintre alegători. Democraţii ar acumula aproape şapte procente. Celelalte formaţiuni se află sub pragul electoral de 5 la sută pentru partide. 

Partidul Şor, care a reuşit să treacă pragul electoral la alegerile din 24 februarie ar rămâne în afara Parlamentului.

Sondajul a fost realizat în perioada 11 - 20 septembrie, pe un eşantion de aproximativ 1200 de persoane, fiind aleasă metoda cantitativă, în bază de chestionar. Marja de eroare este de plus minus trei la sută. Comanditarii studiului sunt filiala ucraineană de Sud a Asociaţiei Sociologice din Ucraina şi Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, care a suportat cheltuielile pentru studiu. Responsabilul de comunicare cu reprezentanţii mass-media din cadrul Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, ne-a confirmat că instituţia a fost informată cu privire la realizarea sondajului "Vox Populi".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu