SONDAJ: Ce CADOURI vor femeile din Moldova de 8 Martie

Embed:

Femeile din ţara noastră sunt modeste şi nu cer multe daruri de opt martie. Datele unui sondaj realizat în ajun de Ziua Internaţională a Femeilor arată că jumătate dintre ele se mulţumesc cu un buchet de flori, iar o bună parte aşteaptă cuvinte şi gesturi calde.

Doar zece la sută din cele intervievate au spus doresc să fie surprinse cu o vacanţă, dar numai 2% din bărbaţii care au participat la sondaj s-au arătat dispuşi să achite un astfel de cadou.

Potrivit sondajului realizat de Magenta Consulting, cele mai multe femei spun că deobicei sărbătoresc 8 martie acasă. Mai mult, şase din zece intervievate au declarat că vor găti cina împreună cu soţul.

Nouă din 10 femei au spus că preferă cadouri surpriză. Totuşi, potrivit sondajului, femeile care obişnuiesc să sugereze indicii de cadouri au peste 30 de ani, studii superioare şi un venit lunar mai mare de cinci mii de lei.

Jumătate dintre participantele la studiu au spus că preferă să primească cadouri mai ieftine. Doar 18 la sută dintre femeile intervievate aşteaptă cadouri valoroase. Bărbaţii împărtăşesc aceeaşi părere şi spun că dăruiesc ceea ce le permite buzunarul.

Conform rezultatelor sondajului, se pare că este uşor să faci fericită o femeie din Moldova. Jumătate dintre acestea
spun că îşi doresc drept cadou doar un buchet de flori. Altele au spus că le-ar plăcea orice tip de atenție, cuvinte frumoase sau pur și simplu și-ar dori sănătate. 15 la sută aşteaptă un parfum şi zece la sută o vacanţă romantică.

Şi dacă la capitolul florilor şi a parfumului bărbaţii împărtăşesc aceeaşi părere cu femeile. Se pare că sunt şi bărbaţi care sunt dispuşi să scoată totuşi mai mulţi bani din buzunare. Cererile modeste ale femeilor par să fie argumentate şi de "generozitatea bărbaţilor". Doar şase la sută din cei intervievaţi au spus că ar fi dispuşi să-şi surprindă jumătatea cu o bijuterie.

Gusturile femeilor şi ale bărbaţilor sunt aceleaşi când vorbim despre tipul florilor dăruite. În topul preferinţelor sunt trandafirii, urmaţi de lalele. Pe ultimul loc sunt crizantemele.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-28 februarie, pe un eşantion de 466 de persoane, cu o marjă de eroare de plus, minus patru la sută.

Am încercat să aflăm şi noi de la câteva femei, ce aşteptări au de 8 martie.

"Principalul să fie sănătate, oamenii să se iubească unul cu altul. Cadourile sunt cadouri. Important să se împace lumea."

"- Sănătate vreau, mai mult nimic. - Nu, şi o maşină. "

"Ca cadou? O floare."

"De 8 Martie vreau atenţie, emoţii frumoase, zâmbete. Cadouri preţioase nu vreau, mai bun decât atenţie nu este nimic."

" Sănătate şi iar sănătate."

"Tot ce vreau de la soţ, prieteni şi familie este să fim prietenoşi şi să ne iubim zi de zi."

Una din zece femei ne-a spus că de 8 martie îşi doreşte totuşi un cadou:

"O geantă."

Bărbaţii la fel spun că un buchet de flori sau o cină gătită în doi este cel mai frumos cadou pentru femeile iubite.

" Ca deobicei, un sărut şi un tort."

" Cred că îi voi găti o cină gustoasă."

"Un buchet de flori şi poate ceva acolo o haină poate."

"La fiică flori şi parfum, la soţie flori şi bani."

Alţii, însă îşi vor surprinde femeile cu daruri mai generoase.

"- Cel mai bun cadou este atenţia, dar cred că o să-i dăruiesc o maşină. Şi gata, ce este puţin o singură maşină?

- Cât o să cheltuiţi?

- Două mii de euro ajunge, poţi să cumperi o maşină puternică, un BMW de exemplu."

Potrivit istoricilor, sărbătoarea de 8 Martie are rădăcini în New York, când în 1908, 15.000 de femei au mărșăluit cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot.

În 1910, în urma unei Conferințe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, data de 8 martie fiind aleasă însă abia peste trei ani, în 1913.

Ziua de 8 Martie este pe plan internaţional Ziua Femeilor Militante, a celor datorită cărora femeile au drept de vot, dreptul la proprietate, dreptul la educație, la divorț, la asistență medicală, la contracepție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu