Sondaj: Câţi moldoveni sărbătoresc Paştele şi ÎN CE MOD

Embed:

Doar doi moldoveni din 100 nu sărbătoresc Paștele, iar 9 din 10 obișnuiesc să meargă la biserică pentru a sfinți bucatele.

Asta rezultă din datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting. Acelaşi studiu confirmă că, de sărbători, nicăieri nu-i mai bine ca acasă, aşa că cei mai mulţi moldoveni petrec în familie, cu rudele sau prietenii.

Aşadar, 98 la sută dintre persoanele chestionate spun că sărbătoresc Învierea Domnului. Dintre aceştia 90 de procente merg în fiecare an la slujba din Noaptea Învierii. 6 procente merg la sfinţit bucatele o dată în câţiva ani, iar 4 la sută nu jertfesc niciodată din somnul lor în acest scop. Cei mai mulţi merg la sfinţit bucatele cu familia, iar 45 la sută spun că merg la biserică singuri. Femeile par a fi mai evlavioase. La sfinţit pasca merg 64 de procente dintre acestea.

87% dintre moldoveni sărbătoresc Paștele acasă – cu familia, rudele sau prietenii, în timp ce 11 la sută merg la țară sau în ospeție. Cei care nu stau acasă de Paște sunt în mare parte locuitori ai Capitalei.

De asemenea, cele mai multe tradiţii de Paște de la noi sunt legate de mâncare. În topul celor mai des menţionate obiceiuri pascale sunt participarea la slujba din noaptea Învierii şi spălatul feței de dimineață cu ouă roșii. Sondajul a fost realizat în perioada 26 martie - 15 aprilie pe un eșantion de 420 de persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu