SONDAJ: Aproape 70 la sută dintre moldoveni SUNT ÎMPOTRIVA ALEGERILOR ANTICIPATE

Embed:

Moldovenii așteaptă stabilitatea, care le-a fost promisă în campania electorală.

Cel puțin asta rezultă din datele sondajului IMAS, potrivit cărora 68 la sută dintre cetățeni nu-și doresc alegeri anticipate.

30% dintre respondenții, care au participat la studiu, s-au pronunțat "pentru", iar 2% au spus că "nu știu" sau nu vor să răspundă la această întrebare.

Totodată, 66% dintre participanții la sondaj spun că alegerile anticipate vor fi un lucru rău, iar 29% le văd ca pe un lucru bun. 5% nu au știut sau nu au vrut să răspundă. 

Moldovenii au mai fost întrebați care sunt principalele lucruri, pe care așteaptă să le facă partidele, care au acces în Parlament. Cei mai mulți au spus că își doresc pensii și salarii mai mari, drumuri reparate, dar şi mai multe locuri de muncă.

Sondajul a fost realizat la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1.110 de respondenţi. Marja de eroare este de trei la sută. PDM a vrut să afle modul în care cetăţenii privesc realităţile post-electorale din ţară.

PUBLIKA.MD amintește că sondajele din campania electorala, realizate de IMAS, au fost cele mai aproape de rezultatele finale ale alegerilor.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu