SONDAJ: 60 la sută dintre moldoveni folosesc internetul, iar aproape jumătate o fac zilnic

Embed:

60 la sută dintre moldoveni folosesc internetul, iar aproape jumătate o fac zilnic. Cel puţin asta arată un sondaj realizat de Magenta Consulting. Cei mai activi utilizatori sunt cei din mediul urban, în timp ce, la sate, sunt persoane care nu navighează deloc în mediul online.

Sondajul arată că 55 la sută dintre cei chestionaţi stau cel puţin o dată pe săptămână pe internet, iar patru la sută de câteva ori pe lună. În acelaşi timp, 41 la sută nu folosec deloc spaţiul virtual. Este vorba despre persoane din mediul rural, cu vârsta de peste 45 de ani.

Sondajul mai arată că moldovenii stau, cel mai des, pe reţelele de socializare. Cea mai populara dintre ele este Facebook. 68 la sută dintre chestionaţi au cont pe această reţea.

Cei mai mulţi au vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani şi au studii medii de specialitate sau superioare. Următoarea reţea de socializare din top este odnoklassniki. Aceasta este accesată de 66 la sută dintre cei chestionaţi. Aceşti utilizatori au, în medie, peste 36 de ani şi au studii medii. În acelaşi timp, 27 la sută din participanţii la sondaj au cont pe Instagram.

Această reţea socială are cei mai mulţi utilizatori cu studii superioare şi din mediul urban. De asemenea, moldovenii mai au cont pe Vkontakte, Twiter şi Linkedin. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1138 de persoane, iar marja de eroare este de 2,5 la sută. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu