SONDAJ: Şase partide ar accede în viitorul Legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, şase partide ar accede în viitorul Legislativ. Sunt datele unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor, prezentate astăzi.

Astfel, Partidul Comuniştilor a înregistrat, în doar o lună, o scădere de peste şapte la sută. În descreştere sunt şi liberal-democraţii, liberalii şi socialiştii. În schimb, creşte intenţia de vot faţă de Partidul Democrat şi Partidul "Patria".

Potrivit studiului, dintre intervievaţii care împărtăşesc anumite convingeri politice, cei mai mulţi, şi anume peste 26 la sută, ar vota pentru PCRM. Numărul moldovenilor care erau gata în septembrie să-şi dea votul pentru această formaţiune, a scăzut însă cu peste şapte la sută.

Cu mai puţini votanţi s-ar alege şi liberal-democraţii, pentru care ar opta aproape 19 la sută dintre cei chestionaţi. În scădere este şi Partidul Socialiştilor, care ar acumula doar puţin peste nouă la sută dintre sufragii. O uşoară scădere a înregistrat şi Partidul Liberal, pentru care ar vota 9,5 la sută dintre moldoveni.

Democraţii au urcat semnificativ în topul preferinţelor moldovenilor. Aproximativ 14 la sută dintre cei chestionaţi au declarat că sunt gata să voteze pentru această formaţiune. Pentru Partidul "Patria" şi-ar da votul aproape zece la sută dintre moldoveni.

Studiul a fost realizat în perioada 11-20 octombrie, pe un eşantion de 1.063 de persoane şi are o marjă de eroare de plus-minus trei la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu