Soluţiile moldovenilor pentru a face economii! Modalităţile la care au recurs oamenii pe timp de iarnă

Embed:

Moldovenii găsesc, în ultimii ani, tot mai multe modalităţi pentru a-şi reduce costurile de întreţinere a locuinţei. Cei mai mulţi au învăţat să facă economii la consumul de energie termică şi electrică.

Un studiu realizat de Magenta Consulting arată că printre măsurile luate de moldoveni se numără schimbarea geamurilor, dar şi utilizarea tot mai frecventă a becurilor LED sau economice.

Potrivit sondajului, 51 la sută dintre cei intervievaţi au spus că, în ultimii ani, au înlocuit geamurile vechi și simple cu termopane. Iar 48 la sută au decis să opteze pentru becuri economice în locul celor cu incandescență.

Studiul mai arată, că aproape fiecare al treilea moldovean și-a izolat termic locuințele pe exterior, iar fiecare al cincilea pe interior.  

De asemenea, potrivit studiului, cei mai mulţi moldoveni au declarat că dispun lunar de cel mult 1.270 de lei pentru încălzirea locuinţei.

Studiul a fost realizat de Magenta Consulting în perioada septembrie-octombrie 2015, iar marja de eroare este de plus-minus 3 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu