Soluții simple ca să scapi de petele de iarbă de pe încălțăminte

Plimbările în aer liber și joaca în parc sunt cele mai frumoase momente ale verii, dar când cei mici vin acasă cu încălțămintea murdară, trebuie să cunoști cele mai rapide și simple soluții să o cureți. Iată cum poți scăpa în câteva minute de petele de iarbă de pe încălțămintea din piele sau din material textil, scrie libertateapentrufemei.ro.

Urmărește clipul nostru de mai sus și vei descoperi cele mai simple și ieftine soluții să scapi de petele de iarbă de pe sandale, pantofi sport sau expadrile. Chiar dacă ți se par niște pete dificile, există și pentru ele o rezolvare.

Bicarbonatul de sodiu, mereu bun contra petelor

Pentru încălțămintea albă din piele sau înlocuitori, folosește bicarbonat de sodiu. Fă o pastă consistentă cu foarte puțină apă și freacă bine petele de iarbă cu o perie moale. Pe măsură ce insiști, vei vedea că petele dispar.

La final, tamponează zona ușor cu oțet, amestecat cu puțină apă, și vei vedea cum dispar și ultimele urme de iarbă, apoi șterge încălțămintea cu o lavetă moale, ușor umezită.

Alcoolul sanitar versus petele de iarbă

Clorul, bicarbonatul și oțetul nu sunt deloc recomandate pentru încălțămintea colorată, mai ales dacă este din pânză, pentru că vor distruge culorile. Folosește banalul alcool sanitar, tamponează ușor cu un burete și vei vedea că petele de iarbă se vor șterge treptat. Alcoolul degresează uleiurile vegetale și nu afectează materialul.

Opțional, la final mai poți folosi și o pastă umedă din detergent cu oxigen activ. Lasă detergentul să acționeze câteva minute, apoi șterge cu o lavetă umedă și clătește bine pantoful. Când se va usca, urmele de iarbă vor dispărea complet.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu