SOLUŢII privind scandalul alimentelor. ANUNŢUL făcut de preşedintele Parlamentului

Embed:

În Parlament va fi creat un grup de lucru care va documenta în detaliu problema calităţii alimentelor în şcoli şi grădiniţe. Decizia a fost anunțată astăzi, în cadrul ședinței Legislativului. Cei responsabili vor trebui să vină cu propuneri pentru a preveni cazurile de intoxicație. 

"Noi am fost martorii la unele discuții mai puțin productive. Chiar au șocat unii deputați din atitudinea mai puțin profesionistă a celor care au prezentat rapoarte. S-a ajuns la concluzia unui grup de lucru în Parlament, din reprezentanții tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare pentru a examina subiectul în mai detaliu și pentru a veni cu propuneri, inclusiv legislative la acest subiect", a precizat preşedintele Parlamentului, Andrian candu.

Pe marginea acestui subiect, ieri, în plenul Parlamentului au fost audieri. Potrivit datelor prezentate de viceministrul Sănătăţii, anul acesta au fost cu aproape o treime mai multe intoxicaţii alimentare decât în 2015. În total, au fost înregistrate peste 380 de cazuri, dintre care 119 - copii. Cele 17 persoane învinuite în dosarul licitaţiilor trucate în Educaţie rămân în arest preventiv.

Dintre acestea, 14 au fost plasate în penitenciarul numărul 13, iar trei în arest la domiciliu. Procurorii şi ofiţerii anticorupţie susţin că suspecții livrau produse necalitative în şcolile şi grădiniţile din Chişinău. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu