Soluții naturale pentru o dantură impecabilă. Cum îţi menţii dinţii albi şi sănătoşi

Igiena dentară trebuie să fie riguroasă în fiecare zi. Spală-te pe dinți cel puțin de două ori pe zi și folosește ața dentară pentru spațiile înguste dintre dinți. În plus, atunci când ai probleme poți apela la soluții naturale pentru a le rezolva. Nu uita, totuși, să mergi la dentist măcar o dată pe an.

Mănâncă, după fiecare masă, alune sau brânză pentru a reduce aciditatea și clătește-te adesea cu apă de gură. Bea ceaiuri bogate în fluor, o minerală care întărește smalțul dinților, și tanin, un compus vegetal care combate acțiunea bacteriilor. Astfel, vei avea mai multe șanse să ai dinți sănătoși.

Mâncare sănătoasă pentru dinți

Gutuile și strugurii sunt, de asemenea, bogate în tanin, iar țelina, consumată crudă, îndepărtează tartrul. Odată la două săptămâni, este recomandat și un masaj al gingiilor cu bicarbonat de sodiu care reduce aciditatea și albește smalțul dinților. Citricele în exces, salatele cu oțet, murăturile, alcoolul și zahărul sunt dușmanii dinților.

Leacuri pentru durerile de dinți

Cariile și paradontozele nu se pot vindeca prin tratamente naturiste, dar ceaiurile pot ameliora durerile puternice. În schimb, inflamațiile, infecțiile ușoare ale gingiilor sau abcesele pot fi tratate cu leacuri din plante. Mușețelul, salvia, cimbrul, sunătoarea, coada șoricelului, cerențelul, tătăneasa sau gălbenelele au acțiune antiseptică, dezinfectează zonele inflamate și calmează durerile.

Poți folosi ceaiuri concentrate din aceste plante, punând trei lingurițe cu vârf la o cană de apă fiartă. Lasă infuzia să se răcească și clătește-ți gura până termini ceaiul. Repetă tratamentul de trei sau patru ori pe zi și vei simți o ameliorare a durerii din primele 24 de ore, scrie libertateapentrufemei.ro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu