SOLUŢII înainte de alegeri. Oamenii din Cimişlia mai speră la eliminarea unei rampe de gunoi (VIDEO)

Embed:

Fumul și mirosul greu de la groapa de gunoi îi deranjează  de ani de zile pe oamenii care locuiesc la periferia oraşului Cimișlia. Ei spun că rampa de gunoi se extinde pe zi ce trece, iar în locul acesteia ar trebui să fie construit un poligon de reciclare a deșeurilor. 

Locuitorii oraşului Cimișlia spun că au început să se îmbolnăvească mai des din cauza gropii de gunoi:

"Ne deranjează foarte mult acest lucru, tot fumul vine spre noi. Ieri am ieşit din spital, m-a durut capul şi inima".

"Trebuie de luat măsuri urgente, de transportat undeva tot acest gunoi. Ne sufocăm aici".

"Mă sufoc, mi-am şi pierdut cunoştinţa. - Din cauza fumului? - Da".

Candidatul pentru funcția de primar al orașului Cimişlia, Olga Coptu, susține că lichidarea acestei gropi de gunoi și amenajarea unei rampe moderne este una dintre proirităţile sale.

"Avem două proiecte. Unul presupune lichidarea acestei gropi de gunoi. Va fi necesar amenajarea altui teritoriu pentru a fi prelucrat. Sunt mai multe metode pentru a rezolva această problemă", a declarat femeia.

Probleme au și fermierii din Cimişlia, dar și pentru acestea există soluții.

"Fabrica de prelucrare a laptelui ridică preţurile iarna. În acest sezon lapte este puţin, iar vara când este din belşug, preţurile se micşorează iar noi suntem anunţati doar în ziua plăţilor", a explicat un fermier.

Printre prioritățile candidatului Olga Coptu este şi îmbunătățirea condițiilor de viață. Primul pas a fost făcut deja. A fost reparată fântâna de unde iau apă zeci de locuitori ai Cimișliei.

"Acum avem apă potabilă, nu vom avea nevoie să mergem departe după ea. Mulţi au avut nevoie pentru că nu toţi sunt conectaţi la apeduct", a adăugat Olga Coptu.

Olga Coptu intenționează să dezvolte un parteneriat cu organizațiile neguvernamentale. În Cimișlia locuiesc aproximativ 13.000 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu