SOLUŢII ANTICANICULĂ: Şase autospeciale au stropit 25 de străzi din Chişinău

Embed:

Canicula pune la treabă autorităţile Capitalei. Şase autospeciale au stropit cu apă 25 de străzi din Chişinău. În transportul public, călătorii au putut primi gratuit un pahar cu apă, iar pe trotuare au fost instalate corturi anticaniculare. Potrivit reprezentanţilor serviciului 112, odată cu temperaturile ridicate a crescut şi numărul apelurilor de urgenţă. Astfel, din cele circa trei mii de apeluri înregistrate zilnic, peste zece procente le reprezintă cazurile de insolaţie.

Prima intervenţie a autospecialelor a avut loc dis-de-dimineaţă, în intervalul orelor patru şi şapte, fiind stropite cu apă bulevardele şi arterele principale pe unde circulă transportul public. A doua intervenţie a avut loc după-amiază.

"O idee bună pentru că sunt călduri puternice. De-ar fi două, trei ori pe zi ar fi perfect. Noi maturii mai suportăm, dar copii nu suportă. Ei vor afară În casă la fel e cald, înădușeală".

"Într-un fel e bine, dar pe de altă parte, în primul rând se simte o fierbinţeală mare şi miros de asfalt ars. Celor cu copii mici şi pentru astmatici asta e foarte rău."

De asemenea, la solicitarea primarului interimar Ruslan Codreanu, în perioada caniculară, în troleibuzele şi autobuzele din Capitală, taxatoarele le oferă gratuit pasagerilor apă potabilă. Câteva sticle cu apă plată au fost cumpărate în acest scop.

"Prin troleibuze niciodată nu a fost apă. Apa e gustoasă, bună, o apă obişnuită."

"Asta e foarte bine. Nici nu ştii ce se poate întâmpla dacă un om nu ar avea la el apă, i s-a uscat în gât şi deodată i se oferă apă, desigur mulţumesc".

"Când au nevoie, noi le dăm câte un pahar cu apă. Până când ni s-a oferit o butelie, în primul schimb. Care au nevoie de apă, se bucură", a spus taxatoarea, Tatiana Ursoi.

Apa a fost la mare căutare şi la punctele de reabilitare instalate de salvatori în cele cinci sectoare ale Capitalei.

"Aici e foarte bine. Pentru oameni în vârstă, mai beau câte un pahar cu apă şi se mai relaxează, se răcoresc "

"Bine că este apă, că de altfel în genere, e foarte cald."

"Cel mai des vârstnicii se adresează şi deja femeile însărcinate, copii cu mămici care ies la plimbare", a spus sectorul Buiucani, Irina Botnari.

Potrivit Serviciului 112, cele mai multe apeluri de urgenţă au fost înregistrate la jumătatea lunii iunie. Zece la sută din cazuri sunt provocate de temperaturile ridicate.

"Mai resimţit este în perioada când soarele este mai puternic. După orele doisprezece, până la orele șaisprezece. Persoanele mai predispuse sunt persoanele după o anumită vârstă, după 45, 50 de ani şi sunt şi copii care stau la soare şi fac insolaţie", a spus  şefa Direcţiei Preluare Apeluri de Urgenţăm Carolina Sclifos.

În următoarele zile, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează temperaturi de 28, 26 şi 31 de grade Celsius.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu