SOLUŢIA propusă pentru proprietarii de maşini cu numere transnistrene

Embed:

Problema înregistrării şi circulaţiei automobilelor cu numere transnistrene ar putea fi rezolvată. Soluţia a fost propusă în urma discuțiilor dintre premier, şeful statului şi preşedintele Parlamentului. Oficialii au identificat un model de plăcuţe care să convină ambelor părţi. Anunţul a fost făcut de preşedintele Igor Dodon, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti.

Potrivit propunerii Chişinăului, modelul plăcuţelor de înmatriculare va fi unul neutru, adică nu va conţine simbolica regiunii nerecunoscute. De asemenea, autovehiculele vor trebui să fie înregistrate de către autorităţile constituţionale.

"Am propus ca în baza documentelor transnistrene, pentru prima data luăm în considerare aceste acte, să completăm informaţia în Registrul de Stat. Le oferim posibilitatea să facă acest lucru. Ei primesc o plăcuţă de înmatriculare şi apar în baza internaţională de date. Pentru prima dată, în ultimii şapte-opt ani, la Chişinău a fost găsită o poziţie comună a şefului statului, premierului şi preşedintelui Parlamentului", a declarat preşedintele Igor Dodon.

De asemenea, a fost propusă soluţionarea problemei legăturii telefonice directe între cele două maluri ale râului Nistru. Astfel, compania de telefonie din regiunea transnistreană ar putea obţine licenţă de activitate de la autorităţile de la Chişinău.

"Au fost create toate condiţiile legale pentru ca această companie va depune actele şi va a activa în acest domeniu. Condiţiile sunt egale pentru toţi furnizorii a reţelei de comunicaţii electronice", a menţionat şeful Direcţie juridică ANRCETI, Lilian Platon.

Ambele subiecte vor fi discutate cu reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol.

"Acest lucru ar duce la restabilirea spaţiului informațional unic al Republicii Moldova. În răspuns, în acelaşi timp, noi aşteptăm ca fermierii din raionul Dubăsari să primească înapoi accesul la pământurile lor, suntem destul de aproape de soluţie, aşteptăm decizia să fie pozitivă, inclusiv din partea transnistreană", a conchis Gheorghe Bălan, vicepremierul pentru Reintegrare.

La sfârşitul lunii februarie, Candu, Filip şi Dodon au convenit să creeze o platformă de discuţii între instituţiile pe care le conduc. Aceasta are drept scop elaborarea unei strategii comune în ceea ce priveşte reglementarea conflictului transnistrean.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu