SOLUŢIA patriarhului Kiril pentru rezolvarea diferendului transnistrean (VIDEO)

Embed:

Unitatea în credinţă ne va ajuta să rezolvăm problemele moştenite din trecut, inclusiv diferendul transnistrean care nu poate dura la nesfârşit. Totodată această problemă ar putea fi rezolvată în cazul în care autorităţile de la Chişinău vor ţine cont şi de opinia cetăţenilor din stânga Nistrului. Afirmaţiile aparţin Patriarhului rus Kiril şi a fost făcută la aeroportul Internaţional Chişinău, înainte de încheierea vizitei înaltului ierarh în Moldova.

"Am o înaltă apreciere pentru dialogul avut cu oficialii de la Chişinău, mitropolitul şi cu administraţia regiunii transnistrene. Sunt convins că indiferent de probleme, credinţa poporului moldovenesc, credinţa poporului multinaţional din regiunea transnistreană, biserica unică ce leagă ambele maluri ale Nistrului sunt acei factori care neapărat ne vor ajuta sa găsim şi soluţiile politice ale unei probleme dificile pe care am moştenit-o din trecut. Este legată de căderea URSS, cu un mare eveniment geopolitic. Aceste conflicte ar fi trebuit să fie mai multe, dar Dumnezeu ne-a ajutat să le evităm. Asta nu înseamnă că acele conflicte care sunt acum trebuie să dureze la nesfârşit", a declarat patriarhul.

Totodată, şeful Bisericii Ortodoxe din Rusia este sigur că un dialog deschis dintre reprezentanţii celor două maluri ale Nistrului va asigura rezolvarea conflictului. 

"Vin cu un apel de pace, înţelegere reciprocă, la o încercare de a vedea problemele aproapelui nu doar din propriul punct de vedere politic sau economic, ci să se înţeleagă poziţia celeilalte părţi. Sunt convins că un dialog deschis, care ia în calcul diferite puncte de vedere, poate deveni un mecanism real care va face posibilă inclusiv rezolvarea conflictului transnistrean", a subliniat patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii.

Publika.md aminteşte că prima vizită a Patriarhului Kiril în ţara noastră a fost în 2011, la începutul lunii octombrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu