Soluția lui Chirtoacă: Toate clădirile trebuie să fie vopsite în alb

Embed:

Toate clădirile noi din Chişinău trebuie să fie albe. Este dorinţa edilului Dorin Chirtoacă. Primarul a semnat şi o dispoziţie prin care obligă agenţii economici să zugrăvească pereţii noilor edificii numai în alb.

Potrivit deciziei Primăriei, toate clădirile care vor fi construite în Capitală vor trebui să aibă faţada vopsită în alb sau în alte nuanţe deschise.

Blocurile vechi, vopsite în culori stridente vor rămâne aşa cum sunt, dar numai până la renovare. Chirtoacă spune că edificiile care sunt în prezent zugrăvite în culori stridente ştirbesc din aspectul Chişinăului de altă.

''Aş vrea să punem în aplicare ceea ce a fost în imnul oraşului Chişinău: "Oraşul meu din piatră albă!", mai puţin sau chiar deloc culori stridente, gen rox, galben, culori ţipăroare. Dacă mergem în aşa direcţie mai departe nu se mai păstrează stilul oraşului", a declarat primarul capitalei Dorin Chirtoacă.

Ideea primarului a fost susţinută de unii locuitori ai Capitalei, dar nu toţi sunt de acord să vadă numai case albe.

"Este bine să ia o decizie ca toate blocurile să fie de o culoare, cel puţin nu una şi aceeaşi, dar să fie nişte culori deschise, care să nu bată la ochi".

"Sunt de acord, fiindcă dacă se începe albastru, roşu,.... o să fie tot curcubeul. Nu se priveşte frumos, strică toate frumuseţea oraşului".

"Mie îmi place aşa cum este, cum sunt colorate blocurile. Am fost peste hotare şi am văzut aşa ceva şi îmi place şi aici".

Dispoziţia primarului intră în vigoare de luni, din data semnării. Doar numărul blocurilor de locuinţe din Chişinău este de peste 3 500.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu