SOLUŢIA IDEALĂ pentru o reîncărcare mai rapidă a smartphone-ului

În ziua de astăzi, puțini oameni își permit luxul de a aștepta ore întregi pentru ca smartphone-ul lor să se reîncarce. Observând acest lucru, o echipă de francezi a început cu aproximativ trei ani în urmă să dezvolte tehnologia pentru reîncărcarea rapidă, spune canal3.md

Se numește Energysquare și ar putea fi soluția ideală pentru toți cei care s-au săturat de cablurile de reîncărcare.

Principalul avantaj al Energysquare e că tehnologia nu este integrată în gadget, ci e compatibilă cu orice telefon. În schimbul renunţării la cablu, vei fi nevoit să te obişnuieşti cu un material autocolant pe spatele telefonului tău în permanență. Aceasta este doar una dintre cele două componente ale sistemului Energysquare, cealaltă fiind o tabletă extrem de subțire, care e un fel de mousepad pentru gadgetul tău.

Autocolantul de pe telefon conține două puncte metalice și un conector USB, care este introdus în telefon. Atunci când tableta este conectată la o priză, iar telefonul cu autocolantul pe spate este plasat pe ea, reîncărcarea dispozitivului va fi inițiată.

Ideea producătorilor e simplă: dacă tot ţii o bună parte a zilei telefonul pe masă sau noptieră, ar fi bine să se încarce în tot acest răstimp,  fie că te afli la birou, în restaurant cu prietenii sau în dormitor.

Mai mult, datorită dimensiunii tabletei, utilizatorii pot reîncărca mai multe dispozitive în același timp, beneficiind de aceeași viteză pe care le oferă și încărcătoarele standard.

De asemenea, nu sunt folosite unde electromagnetice sau inducția, astfel că francezii responsabili pentru proiect folosesc propria tehnologie.

Scopul campaniei de Kickstarter era de a strânge 30.000 de euro, dar cu trei săptămâni zile până la deadline, francezii au adunat de două ori mai mult.

Mai multe detalii urmăriţi  în materialul realizat de echipa emisiunii Ştirile Dimineţii de la CANAL3.MD.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu