Soldaţii români căzuţi în cel De-al Doilea Război Mondial au fost comemoraţi în Rusia

Embed:

O ceremonie impresionantă la Rossoşka, în Rusia, la cimitirul militar românesc unde îşi dorm somnul de veci soldaţii români căzuţi în timpul celui de-al doilea război mondial.

În prezenţa ambasadorului României la Moscova,Vasile Soare, a avut loc o slujbă religioasă pentru cei 633 de soldaţi ucişi în luptele de la Stalingrad, din 1942. Cele peste 600 de sicrie cu osemintele militarilor vor fi înhumate mâine cu ocazia Zilei Armatei Române. Acestea au fost aduse din zeci de localităţi.

Cimitirul din Rossoşka, primul cimitir militar românesc de pe teritoriul fostei URSS, a fost înfiinţat în 2015, pe o suprafaţă de 6 mii de metri pătraţi. Iniţiativa, finanţată de guvernul României şi sprijinită de autorităţile ruse, este un gest reparator în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în luptele de la Stalingrad, din 1942.

Până în prezent, acolo au fost înhumate osemintele a peste 400 de militari. În luptele de la Stalingrad din al Doilea Război Mondial, şi-au pierdut viaţa peste 150 de mii de soldaţi români. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu