Şoigu vine la Chişinău cu ZECI de agenţi de securitate şi generali din Statul Major al Armatei ruse. Ce spune Preşedinţia

Ministrul Apărării din Federaţia Rusă Serghei Şoigu vine la Chişinău cu o delegaţie din care fac parte peste 30 de persoane. Printre acestea se numără zeci de ofițeri, inclusiv mai mulți generali din Statul Major al Armatei ruse și din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse, scrie realitatea.md 

Potrivit sursei, 10 persoane care asigură securitatea ministrului rus deja ar fi în țară, altele 17 urmând să vină mâine, iar ultimele peste 15 vor ateriza împreună cu Șoigu, adică în această sâmbătă.

Am încercat să confirmăm această informaţie la Preşedinţie, dar Şefa Serviciului de presă Carmena Lupei nu ne-a răspuns la telefon. L-am contactat şi pe consilierul preşedintelui pe domeniul apărării Victor Gaiciuc, dar cel din urmă ne-a spus că doar Carmena Lupei poate oferi asemenea informaţii. 

Am expediat o solicitare și la Ministerul Apărării din Federația Rusă pentru a preciza informațiile, dar nu am primit un răspuns. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, va întreprinde o vizită oficială în ţara noastră în data de 24 august, la invitaţia şefului statului Igor Dodon. Vizita nu a fost coordonată cu premierul Maia Sandu, care s-a arătat indignată de acest fapt. Sandu i-a interzis Ministrului Apărării de la Chişinău Pavel Voicu să aibă întrevederi oficiale cu Şoigu. 

Lasă un comentariu