Șoigu, prima declarație făcută la Chișinău: Rusia vrea să inițieze procesul de distrugere a munițiilor stocate lângă satul Cobasna

Rusia vrea să inițieze procesul de utilizare a munițiilor stocate lângă satul Colbasna din regiunea transnistreană și este gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens. Despre aceasta Ministrul Apărării rus Serghei Șoigu a anunțat imediat ce a ajuns la Chișinău și s-a întâlnit cu șeful statului Igor Dodon. 

Dodon, la rândul sau, a dat asigurări că propunerea dată în scurt timp va fi transmisă participanților formatului de negocieri 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean.

PUBLIKA.MD precizează că satul Colbasna se află la aproximativ 200 de kilometri de la punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița. În acest sat se află cel mai mare depozit de muniții din Europa de Est - potrivit unor surse, ar fi aproape 20 de mii de tone de muniție, de artilerie, de infanterie, echipament militar. Localitatea se află sub jurisdicția Tiraspolului, iar accesul în zonă este strict interzis.

CITESTE SI: ŞOIGU, PRIMIT CU PROTESTE. Lozinci antiruse scandate în faţa sediului Preşedinţiei

 

Lasă un comentariu