SOFT NOU LA PROCURATURĂ. Donaţia a fost făcută de Ambasada SUA în Moldova

Embed:

Ancheta în cazul dispariţiei miliardului de la cele trei bănci ar putea decurge mai accelerat. Cel puţin asta speră procurorii moldoveni, care au primit în dar un soft performant şi mai multe echipamente IT ce-i vor ajuta să investigheze infracţiunile de rezonanţă.

Donaţia a fost făcută de Ambasada Statelor Unite la Chişinău.

"Ne va prezenta nouă scheme, diagrame, persoane implicate în diferite acte sau de corupţie, sau fraude de diferite gen şi ar veni cu un suport pentru procuror şi pentru ofiţerul de urmărire penală, ca să fie descoperite astfel de infracţiuni cât mai rapid şi mai calitativ", a spus VEACESLAV SOLTAN, şeful Secţiei STICC a PG.

Procurorii spun că datorită noului soft, vor reuşi să investigheze rapid şi calitativ infracţiuni economice grave, precum fraudele bancare sau atacurile cibernetice.

"Ne va aduce la aceea că societatea să-şi recapete iarăşi încrederea în procurori şi ridicarea imaginii, şi crimele de genul furtul miliardului sau crimele de genul cibernetic vor fi investigative mai operativ şi mai cu succes", a spus VEACESLAV SOLTAN, şeful Secţiei STICC a PG.

La ceremonie au participat procurorul general interimar şi ambasadorul SUA în Republica Moldova.

"Noile instrumente şi tehnologii, care sunt cu succes utilizate în peste 150 de state vor spori considerabil capacităţile investigative şi analitice de prevenire, de detectare şi instrumentare a unor dosare de rezonanţă", a spus DUMITRU ROBU, şef interimar al Procuraturii Generale. 

"Ceremonia de astăzi marchează nu numai celebrarea donaţiei către Procuratura Generale, dar şi o provocare în adresa procuraturii de a folosi această tehnologie nouă pentru a susţine investigaţii sofisticate şi acuzări de succes în instanţele de judecată a activităţilor infracţionale", a spus DERECK J. HOGAN, ambasadorul SUA la Chişinău. 

Softul valorează aproape un milion de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu