Şoferul care a urcat beat la volan şi A UCIS un biciclist la Căuşeni şi-a aflat sentinţa. FILMUL TRAGEDIEI

Şoferul care a urcat beat la volan şi a lovit mortal un biciclist la Căuşeni, după care a fugit de la faţa locului, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare, cu executare. Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani.

Potrivit procurorilor, în vara anului trecut, instanţa de fond l-a condamnat pe conducătorul auto la 4 ani şi 3 luni de închisoare. Nefiind de acord cu această sentinţă, Procuratura a contestat-o, insistând pe o pedeapsă mai aspră.

PUBLIKA.MD aminteşte că, tragedia a avut loc în anul 2016, pe o stradă din centrul oraşului Căuşeni. Inculpatul se deplasa în stare avansată de ebrietate alcoolică, la volanul propriei maşini, s-a angajat într-o depăşire şi a lovit mortal un biciclist care venea pe contrasens.

Victima avea 61 de ani. După impact, şoferul a părăsit locul accidentului, dar a fost reţinut pe urme fierbinţi. În urma testării alcooscopice, oamenii legii au constatat în aerul expirat de acesta o concentraţie de alcool de 0,72 mg/l.

Ulterior, pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, inculpatul a spus că la volan era fratele său minor. Mai mult, acesta şi-a impus fratele să se autodenunţe organelor de drept.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu