Şoferul care a încercat să intre cu microbuzul în cordonul polițiștilor, ÎN AREST PENTRU 30 DE ZILE

Embed:

Șoferul microbuzului care a intrat în mulțime în timpul protestelor violente din fața televiziunii naționale rămâne în izolator. Judecătorii dictat 30 de zile de arest pe numele acestuia, la solicitarea procurorilor.

"Voi contesta încheierea instanței. Personal consider încheierea eronată și abuzivă. Consider că instanța trebuia să respingă cel puțin parțial demersul procurorului și să-l plaseze măcar sub arest la domiciliu pe clientul meu", a spus Iulian Rusanovschi, avocat.

Șoferul microbuzului spune că nu regretă cele întâmplate în fața televiziunii naționale: "Eu nu am făcut nimic ca să regret. Eu regret că am fost reținut nu pe dreptate."

De asemenea, au ieşit la iveală noi detalii despre boxele care au fost folosite în timpul protestelor din fața Parlamentului. Membrul "Partidului Demnitate și Adevăr" Sergiu Cebotari se încurcă în declarații. Iniţial, acesta spune că sistemul audio nu a fost luat de la casa de cultură din Cricova.

"Sunt niște aberații de-a adjunctului comisariatului general, domnul Cavcaliuc. Nu s-a sustras nimic. Sunt niște minciuni", a menţionat Cebotari.

Totuşi, într-o înregistrare apărută pe timpul.md, se aude cum angajatul casei de cultură Cricova Gheorghe Niță îi cere boxele înapoi lui Cebotari:

"– Tu trebuia să le iei din punctul A și să le duci în punctul B și înapoi. Tu n-ai făcut chestia asta. - Gheorghe, hai nu te aprinde! - Mâine te duci și cumperi aparatură și mi-o aduci la Cricova. Eu ți-am scris fiecare marcă, fiecare… tu ai văzut boxele și așa mai departe. Adu tot înapoi la casa de cultură".

Ulterior, Sergiu Cebotari a recunoscut că a folosit boxele de la casa de cultură Cricova: "El a venit, el a fost puțin remunerat. Că le-a luat, că nu le-a luat el, habar n-am! Eu vorbisem de joi cu el sau de miercuri, am în vedere că nu a fost spontan. Ele erau sâmbătă ziua în lucru și trebuiau de venit de le luat seara, ca duminică să le putem amplasa". 

Contactat de Publika TV, Gheorghe Niță a spus că boxele aparțin casei de cultură și că el a instalat în schimb difuzoarele sale personale.

"Au fost de la casa de cultură, dar am făcut schimb de niște unelte muzicale. Boxele sunt personal ale mele. Eu am spus să-mi întoarcă bunurile înapoi, pentru că nu-mi aparțin mie, ca să pot să-mi retrag bunurile mele înapoi. El mă mințea că luni mi le dă, că duminică mi le dă și tot așa mai departe. Eu i-am spus că nu sunt ale mele, dar sunt ale casei de cultură și să mi le dea înapoi", a conchis Niţă.

Informația despre dispariția tehnicii de la Casa de Cultură din Cricova a apărut a doua zi după proteste. Ulterior, primarul localității a sesizat poliția despre acest caz.

PUBLIKA.MD amintește că, duminică, mai mulţi manifestanţi în frunte cu preşedintele Partidului Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase şi liderul PAS, Maia Sandu, au încercat să forţeze intrarea în sediul Moldova 1. Ei au cerut ca să fie invitaţi mai des la postul public de televiziune. Forţele de ordine au deschis o cauză penală.

La Televiziunea Naţională, manifestanţii au încercat să intre cu un microbuz în curte, punând în pericol atât viaţa protestatarilor, cât şi a poliţiştilor. Aceştia însă au fost opriţi de forţele de ordine. 

În timpul manifestaţiilor violente de lângă postul naţional de televiziune patru poliţişti au fost răniţi.  Unul dintre oamenii legii a fost lovit puternic în cap. Sunt informaţiile prezentate de preşedintele Sindicatului "Demnitate" al poliţiştilor, Mihai Laşcu. 

Citeşte şi: Un microbuz al organizatorilor protestului "DA" a încercat să intre în polițiștii care asigurau ordinea! Şoferul se va alege cu dosar penal

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu