ŞOFERII TREBUIE SĂ ŞTIE ASTA! "Combustibilul vândut în Moldova a picat testul calităţii"

Embed:

Pe piața din Moldova au fost puse în vânzare produse petroliere care nu corespund standardelor de calitate. Constatarea îi aparţine Asociaţiei Patronale în Domeniul Conformităţii Produselor.

Potrivit acesteia, din numărul total de probe de combustibil prezentate pe parcursul anului de consumatori, în 40 la sută din cazuri au fost depistate neconformități legate de calitate. 

Reprezentanții asociaţiei spun că cele mai multe stații de alimentare nu dispun de certificate de evaluare a conformității carburanților aflați în rezervoare.

"Legea prevede că prelevarea probelor se face la importul în ţară, dar nicio staţie de alimentare cu benzină, niciun operator nu fac testări asupra benzinei, motorinei care se livrează către consumator", a spus președinte al Asociaţiei Patronale în domeniul Conformităţii Produselor din Republica Moldova, Victor Catan.

În urma unor teste de laborator, a fost stabilit că fiecare a patra mostră de ulei pentru motor nu corespunde standardelor de calitate sau este contrafăcută.

"Atunci când operatorii sunt interesaţi ca să-şi facă careva mişmaşuri toarnă pe parcursul aflării la păstrare, apă, combustibil de o calitate mai inferioară sau care au un cost mai mic şi în cazul acesta se întâmplă ce se întâmplă", a adăugat Catan.

Reprezentanţii staţiilor petroliere din Moldova nu au comentat, deocamdată, acuzaţiile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu