Şoferii schimbă pneurile de vară pe cele de iarnă. CÂT COSTĂ cauciucurile

Embed:

Ca de obicei, odată cu apropierea iernii, şoferii trebuie să-şi schimbe anvelopele de vară pe cele de iarnă. Chiar dacă legea nu-i mai obligă să facă acest lucru începând cu 1 noiembrie, aşa cum era în anii trecuţi, conducătorii auto fac deja cozi la atelierele auto pentru a-şi schimba cauciucurile.

În unele ateliere, un singur muncitor poate deservi pe zi până la 25 de maşini.

- Cât durează procedura?

- Cam 20 - 25 de minute, aşa.

"Trebuie să ne pregătim din timp de iarnă. Oricum iarna vine pe neaşteptate, nu cum dorim noi, dar când vine timpul", a spus un bărbat.

"Ca să fie schimbate, ca să nu stăm în rând atunci. Să nu pierdem timp din serviciu, mai bine să le schimbăm din timp", a spus un alt bărbat.

În acest an experţii spun că preţurile anvelopelor a rămas neschimbat. Pneurile cumpărate cel mai des sunt cele cu diametrul - 15, 16 şi 17 pentru care preţul per unitate porneşte de la 580 de lei şi ajunge chiar până la patru mii. Cel mai scumpe cauciuri de iarnă sunt cele pentru maşinile de teren cu diametrele 19 şi 20, unde costul ajunge şi la şase mii de lei pentru o unitate. 

- Cinci mii de lei pentru patru cauciuri noi

- Este scump?

- E ok.

"Preţul este rezonabil pentru iarnă. Am ales cauciucuri să mergem şi pentru drum de ţară", a spus un bărbat.

Potrivit specialiştilor, după ce sunt înlocuite anvelopele de vară trebuie păstrate corespunzător. Conform statisticii, şase din zece cauciucuri se deteriorează din cauza depozitării greşite.

Experţii susţin că anvelopele nu trebuie păstrate la temperaturi ridicate, în spaţii cu umiditate mare, iar o dată pe lună poziţia lor trebuie schimbată. În condiţiile în care nu aveţi unde să păstraţi cauciucurile, în ajutor vă vin aşa-zisele hoteluri specializate. Pentru o zi de păstrare preţul este de un leu şi 67 de bani. Adică puţin peste 300 de lei pentru o iarnă.

"Am creat condiţii conform cerinţelor de păstrare a cauciucurilor - pe stilaje din metal, în poziţie verticală, fără soare şi uscat", a spus  Ion Bondarenco,manager hotel de anvelope.

Potrivit noului regulament, anvelopele de iarnă se schimbă în funcție de condițiile meteo în perioada rece, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Amenda pentru cei care vor circula pe timp de iarnă cu pneuri de vară este între 600 şi o mie de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu