Şoferii nedisciplinaţi au încercat să mituiască polițiștii de patrulare. Ce sumă au vrut să ofere și ce pedepse au primit

Două cazuri în care şoferii au încălcat legea şi au încercat să mituiască oamenii legii, pentru a scăpa de pedeapsă au fost denunaţate de inspectorii de patrulare.

Poliţiştii de patrulare au depistat în Strășeni, 5 decembrie curent, un automobil reutilat cu instalație de gaz lichefiat fără autorizația necesară a organelor competente. Conducătorului auto i-a fost întocmit un proces verbal și i-au ridicat plăcuța cu numărul de înmatriculare, pînă la prezentarea unității de transport cu neajunsul înlăturat.

În timpul întocmirii procesului - verbal,  șoferul a propus inspectorilor de patrulare 200 de lei pentru ruperea procesului verbal și întoarcerea plăcuței de înmatriculare. Oamenii legii au denunțat imediat cazul de mită și au condus șoferul la Inspectoratul de Poliție Strășeni. Acolo, conducătorul auto a mai avut o tentativă de a corupe polițiștii.

Conducătorul auto riscă să fie pedepsit pentru corupere pasivă cu până la şapte ani de închisoare, o amendă de până la 120.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la cinci la zece ani.

Cel de -al doilea caz a avut loc la 8 decembrie curent,  pe traseul Chișinău- Leușeni. Un șofer,  care conducea o unitate de transport cu viteză excesivă, a fost oprit de inspectorii de patrulare. Pentru a scăpa de amendă, conducătorul auto  a încercat să mituiască polițiștii cu 100 de lei. Imediat, ofiţerii inspectoratului de patrulare au denunțat cazul.

Şoferul va fi pedepsit conform prevederilor Codului Penal.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă cetățenii, îndeamnă pe ei care dețin informații despre un act de corupție, să anunțe acesta la numărul scurt 1520. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu