Şoferii microbuzelor de pe linia 155 intră în GREVĂ şi refuză să mai transporte pasageri

Embed:

Şoferii microbuzelor de pe linia 155 refuză să mai transporte pasagerii, după ce au anunţat că intră în grevă.

Șoferii microbuzelor se revoltă și spun că majorarea prețurilor pentru transportarea pasagerilor, de către autorităţile locale, ar fi o soluție pentru această situaţie. Ei spun că astfel ar putea fi evitate accidentele cu implicarea microbuzelor de linie:

"Dacă nu luăm oamenii în picioare trebuie să dăm bani, doar nu o să luăm bani de la bancă să ducem oamenii la serviciu".

"Primarul comentează că noi facem numai încălcări. Ei bine, noi încălcăm dar partea cea bună este că noi ducem în fiecare zi oamenii la lucru. Lucrăm mult".

"Trebuie să ridice și la noi prețurile, să creeze condiții și o să circulăm fără a încălca regulile. Noi nu furăm, noi activăm, lucrăm". 

"În toate cazurile ruta e vinovată. Câte cazuri au fost că au fost accidentate de poliție, niciun polițist nu s-a arătat a fi vinovat"

În timp ce unii pasageri sunt nemulțumiți de greva şoferilor de microbuze, alții spun că se deplaseză cu microbuzele de pe alte linii:  

"Noi vorbim acum și ne gândim că poate l-au scos de pe rută. Lasă să aștepte. Noi ne descurcăm cu altă rutieră".

"Am vreo 20-25 de minute și nu a venit încă. Vin alte rute dar asta nu vine. Mie îmi trebuie într-un capăt al orașului unde merge 155, nu cred că e normal".

Contactat telefonic, administratorul liniei 155 a refuzat să comenteze situaţia. Iar, reprezentanţii Direcţiei Transport, spun că şoferii care au protestat vor fi sancţionaţi pentru sistarea activităţii.

Publika.md aminteşte că săptămâna trecută un microbuz de pe ruta 155 a nimerit într-un accident rutier. Atunci 11 persoane au fost rănite.

Iar în 4 iulie curent, un copil a murit după ce un microbuz de pe linia 120 l-a lovit chiar pe trecerea de pietoni. Tragedia s-a produs în preajma Gării de Sud, în jurul orei 12:45. În urma impactului, fetiţa de numai patru ani a murit pe loc. Şoferul microbuzului va sta în arest la domiciliu 30 de zile.

Ieri, primarul capitalei, Dorin Chirtoacăa cerut ca să fie reziliate contractele şi retrase licenţele administratorilor rutelor 120 şi 155.

Astăzi, şirul accidentelor cu implicarea microbuzelor de linie a continuat. Un tânăr de 26 de ani a fost lovit de un maxi-taxi, în timp ce traversa strada într-un loc interzis. Iar un alt microbuz de  linie s-a ciocnit cu un autoturism la o intersecţie din centrul capitalei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu