Şoferii maşinilor cu numere străine, traşi pe dreapta. Ce au vrut poliţiştii de la ei

Embed:

Şoferii care au maşini cu numere de înmatriculare străine sunt informaţi de către poliţişti cum să-şi înregistreze automobilele pe teritoriul ţării noastre. Agenţii de circulaţie au primit aproape 30 de mii de pliante, pe care le distribuie pe trasee. Campania de informare este organizată în comun cu Ministerul Finanţelor.

Agenţii de circulaţie au tras pe dreapta mai mulţi şoferi care au automobile cu numere străine şi le-au explicat procedura de înregistrare a maşinilor.

Majoritatea şoferilor s-au plâns că preţul actelor este exagerat. Iată ce au spus aceştia:

"Eu locuiesc peste hotare. În Moldova vin o dată pe an, de două ori. Am auzit că o să fie vinietă şi e mai scumpă decât la români, am înţeles."

"Ştiu că trebuie să înregistrez automobilul, dar nu am decis, deocamdată, ce voi face."

"Trăim şi în Moldova, şi peste hotare, suntem proletari. Sigur că îmi voi  înregistra maşina. Am auzit de vinietă şi e prea exagerat preţul."

Posesorii autoturismelor cu numere de înmatriculare străine care nu doresc să-şi înregistreze automobilele în Moldova până la 31 octombrie, sunt nevoiţi să le scoată din ţară până pe 1 noiembrie 2012, sau să cumpere vinieta. Preţul acesteia variază între şapte şi 380 de euro. În Moldova sunt peste 50. 000 de automobile cu numere străine. Autorităţile speră să încaseze din înmatricularea acestora aproape 125 milioane lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu