Şoferii îşi fac singuri dreptate: Preferă să-şi soluţioneze problemele fără ajutorul companiilor de asigurări

Embed:

"Ce faci în caz de accident?". Este genericul unei ample campanii de informare, care se desfăşoară începând de astăzi. Acţiunea, organizată de Poliţia Rutieră şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare, în comun cu societatea civilă, are drept scop informarea cetăţenilor despre rolul asigurărilor de Răspundere Civilă Auto (RCA) şi despre modalităţile de obţinere a despăgubirilor, în caz de accidente rutiere.

În prima zi a campaniei, broşuri informative au fost împărţite şoferilor în 12 intersecţii din Capitală.

"Este un test destul de mare, pentru că, deşi toată lumea îşi încheie această asigurare obligatorie, puţini sunt acei care cunosc ce le acoperă această poliţă şi ce sunt îndreptăţiţi să ceară de la asiguratori în momentul în care survine această daună", susţine coordonatorul proeictului, Oleg Doroncean. 

"Din păcate, particularităţile RM, specificul nostru este că cetăţenii nu prea solicită despăgubiri pentru propria persoană. Nu cunosc cetăţenii atât de bine şi rolul campaniei respective. Ea are scopul şi de a informa populaţia privitor la drepturile sale stabilite prin lege", spune Vladimir Ştirbu, şef de direcţie Comisia Pieței Financiare.

Mulţi şoferi spun, însă, că preferă să-şi soluţioneze problemele fără intervenţia companiilor de asigurări:

"Nu ai garanţia despăgubirii depline de la compania de asigurări. Când e vorba de o sumă de despăgubire mai mică, atunci e mai bine ca şoferii să aibă o înţelegere directă."

"Este mai uşor să te înţelegi cu şoferul la faţa locului, deoarece durează mai mult dacă apelezi la compania de asigurări."

"Prefer să mă adresez la o companie. Avem încredere în companiile noastre de asigurare." 

Ghidul "Ce faci în caz de acicident?" poate fi obţinut, pe parcursul acestei săptămâni, în intersecţii şi în mai multe centre comerciale din Capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu