Şoferii din ţară vor fi informaţi despre ambuteiajele din oraşe prin intermediul aplicaţii Waze. Ce spun conducătorii auto

Embed:
Şoferii vor fi informaţi de acum încolo mult mai rapid şi calitativ despre ambuteiajele din oraşele în care locuiesc sau le vizitează. Inspectorii de patrulare îi vor atenţiona pe conducătorii auto despre situaţia în trafic şi prin intermediul cunoscutei aplicaţii Waze. Informaţia va fi oferită de serviciul Info Trafic şi va fi actualizată în timp real.

Cu ajutorul aplicaţiei Waze, şoferii pot primi informaţii despre ambuteiaje, străzi aflate în reparaţii, accidente rutiere şi chiar locurile de amplasare a radarelor.

"Avem în hartă toate localităţile din Republica Moldova, cu toate străzile trasate pe ea", a menţionat Liviu Lupaşcu, coordonator aplicaţia Waze în Moldova.

Prin intermediul acestei aplicaţii, conducătorii auto îşi pot stabili un traseu mai accesibil şi pot ajunge mai repede la destinaţie. Detaliile despre traficul îngreunat sunt adăugate în momentul în care cel puţin un conducător auto dintr-un ambuteiaj îşi conectează aplicaţia mobilă. Urmărind viteza de deplasare a acestuia, programul se actualizează automat.

"E interesantă, chiar aş spune că e o aplicaţie foarte bună pentru că şoferii recunosc unde este un ambuteiaj", a spus un şofer.

"Sigur e binevenită, dacă se poate cumva de ocolit", a menţionat o conducătoare auto.

"O să fie super, îmi pare bine. Să ştim pe unde să mergem", a afirmat un şofer.

Informaţia despre situaţia din trafic poate fi adăugată şi manual. Această opţiune este disponibilă atât şoferilor, cât şi inspectorilor.

"Putem plasa informaţia de genul obstacol în trafic, accident rutier, nefuncţionarea semaforului, sau alte evenimente rutiere, evenimentele publice, adică evenimentele care vor avea loc pe un anumit segment de drum pe care va fi sistată circulaţia", a precizat Pavel Apostol, inspector de patrulare.

Waze este o aplicație care poate fi încărcată gratuit de pe Internet şi este destinată telefoanelor mobile de tip smartphone, ce oferă navigație GPS. Sistemul a fost conceput în 2006 de un Specialist IT din Israel şi este folosită pe larg în cele mai aglomerate oraşe din lume.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu