Şoferii din Capitală se pot bucura! Au fost instalate panourile LED care vor informa despre circulaţia în oraş

Embed:

Șoferii din Capitală pot afla informații despre circulația în oraș direct de pe panourile LED, instalate pe străzi. Inspectoratul Naţional de Patrulare a extins serviciul "Info Trafic", care are drept scop atenţionarea conducătorilor auto despre accidentele rutiere, ambuteiaje formate şi alte date utile. 

Inspectorii de patrulare spun că au luat exemplu de la colegii lor americani.

"Se practică astfel de intervenţii în multe oraşe în statele Unite ale Americii", a spus ofiţerul de patrulare, Pavel Apostol.

Serviciul "Info Trafic" are drept scop prevenirea ambuteiajelor în oraş.

"Este indicată informaţia şi despre accidentele rutier, evenimentele din traficul rutier, cât este de încărcată o porţiune de drum. Persoana din timp poate să-şi prestabilească ruta de deplasare", a menţionat ofiţerul de patrulare, Pavel Apostol.

Mesaje de atenţionare pot fi văzute deocamdată pe trei panouri - două sunt instalate pe bulevardul Ştefan cel Mare şi unul pe strada Ciuflea. Unii şoferi s-au arătat nemulţumiţi de decizia INP.

"Nu este comod pentru şoferi pentru că te poate sustrage în trafic".

"Încurcă, mai ales noaptea ele încurcă la trafic. Bat prea tare în ochi noaptea".

Alţii însă au venit cu alternative.

"Ar fi binevenit un post de radio, cum e făcut în Europa, care să anunţe, că acolo este ori un ambuteiaj, ori un accident rutier".

"E foarte bună iniţiativa pur şi simplu nu avem când a le analiza. Dacă ar fi unde radio să transmită mai des, ar fi mai bine".

Şoferii se pot documenta despre situaţia din trafic şi pe pagina de facebook a Inspectoratului Naţional de Patrulare. Tot aici, aceştia pot să vadă unde se află echipajele de patrulare dotate cu "Radar". Serviciul a apărut pe internet acum o săptămână.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu